Hier bent u: Home>Tenerife
Tenerife

Heel veel dolfijnen gezien, echt een aanrader.

Gea en Bert
notifications

Algemene informatie Tenerife

In de Atlantische Oceaan ten westen van Afrika, op dezelfde hoogte als Marokko liggen de Canarische Eilanden. De archipel bestaat uit de zeven bewoonde hoofdeilanden Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, en El Hierro. Tenerife behoort sinds de 15e eeuw tot Spanje, u vindt hier dan ook diverse oude steden met veel historische gebouwen. Doordat er in het noordelijk deel van Tenerife meer regen valt dan in het droge zuiden is dit deel van het eiland groen en vruchtbaar. Het zuiden van Tenerife is over het algemeen zonnig en droog en oogt dan ook een stuk ruiger en rotsachtiger. Het vulkanisch gebied Las Cañadas is gelegen in het midden van Tenerife. Het middelpunt van Tenerife bestaat uit de vulkaan El Teide, die maar liefst 3718 meter hoog is en daarmee de hoogste berg van Spanje. Las Cañadas kenmerkt zich door uiteenlopende rotsformaties en kleurige, brede lavavlakten die kilometers la...ng zijn. De laatste vulkanische uitbarsting dateert van 1909. Het schiereiland Anaga, gelegen in het noordwesten van het eiland, is een plek die niet werd overdekt door lavauitbarstingen. Begroeid met een zeer dichte vegetatie van laurierbomen is dit gebergte zeer indrukwekkend en waant de bezoeker zich in een compleet ander Tenerife. Door het vulkanische zand zijn de meeste oorspronkelijke stranden zwartgekleurd. Naast deze stranden, zijn er nog een aantal aangelegde stranden met lichtgekleurd zand. De bekendste toeristische zandstranden zijn die van Las Américas en Los Cristianos. Verder zijn er verspreid langs de kust ook een aantal kiezelstranden. De rest van het eiland kenmerkt zich door rotsachtige kusten met steile kliffen.

Tenerife is uitermate geschikt om met de motor te ontdekken. U zult versteld staan van de vele bochten en schitterende vergezichten.
Lees meer

Onze pakketreizen

Klimaat

Het zuiden van Tenerife is droog en zonnig. Vrijwel het hele jaar ligt de temperatuur overdag tussen de 20 en 30 graden.

Het noorden van Tenerife heeft een aangenaam gematigd klimaat. In de wintermaanden wat vochtiger omdat de bewolking die vanuit het noorden komt tegen de berg aan drijft en daar blijft hangen. Het noorden is daarom heel mooi en groen.

Al met al kent Tenerife een ideaal klimaat voor een motorvakantie.

Bezienswaardigheden

notifications

Wat een magnifiek uitzicht vanaf de Teide !

Familie Janssen