Portugal / Algarve

ALGEMENE INFORMATIE ALGARVE

De Algarve strekt zich uit over de hele kuststreek van Zuid-Portugal. Haar prachtige stranden, imposante klifrotsen, idyllische baaitjes en heerlijke klimaat hebben het hele jaar door een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers. De Algarve is geliefd in zomer én winter en daarom ideaal om het hele jaar door motor te rijden. Het meest populair bij toeristen is de kust ten westen van Faro, met Albufeira als bekendste badplaats.

 

Slinger door de bergen, rijdt langs de rotsachtige baaien, of cruise door de uitgestrekte landschappen landinwaarts.  Geniet van een typische Portugese lunch in één van de pittoreske dorpjes langs de weg.

Een aanrader is om mee te gaan met een dolfijn excursie. Even een dagje niet op de motor, maar genieten van deze prachtige ervaring. U kunt bijvoorbeeld boeken in de jachthaven van Lagos en van daaruit met een groep de zee op om deze prachtige dieren te ontmoeten. 

Langs een groot deel van de kust vindt u imposante kliffen en rotsen met uitzicht over de soms wilde zee. 

Een bezoek aan de meest zuidwestelijke punt van het vaste land van Europa, de Kaap Sint-Vincent, is zeker de moeite waard. U kunt hier tot het einde met de motor komen en als u trek heeft “genieten” van “de laatste braadworst voor Amerika”.

Sluit Menu