Sardinië

ALGEMENE INFORMATIE SARDINIË

Met een oppervlakte van maar liefst ruim 24.000 kilometer is Sardinië bijna net zo groot als Nederland en, na Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee.
Het eiland Sardinië is een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming om met de motor te ontdekken. Het eiland kent prachtige landschappen, indrukwekkende steden met vele historische kerken en basilieken, veel haventjes, zeer mooie stranden en prachtige wegen. 
Het klimaat op Sardinië wordt omschreven als maritiem en subtropisch. Zowel in het voorjaar, in de zomer als in het najaar is het eiland een zeer aantrekkelijk bestemming voor een motorvakantie waarin je mooie toerritten kunt combineren met cultuur, natuur, ontspanning en zon. Zelfs een overtocht naar het bovengelegen eiland Corsica is perfect te combineren. Wij hebben een mooie rondreis met de motor voor u samengesteld waarbij u met alle facetten van het mooie eiland Sardinië zult kennismaken.

Costa Smeralda
De meest bekende toeristische plaats van het eiland Sardinië ligt in het populaire noorden. Costa Smeralda heeft namelijk meerdere stranden waar veel toeristen op af komen. De meest bezochte stranden zijn Porto Cervo, Cala di Volpe, Poltu Cuatu en Liscia di Vacca. Zij liggen verdeeld over de meer dan 80 baaien die deze plaats rijk is. In Costa Smeralda staan een aantal kapitale villa’s en droompaleizen die van bekende personen zijn als politici en andere VIP’s. Niet voor niets wordt de kust van Costa Smeralda ‘de Goudkust’ genoemd. Er zijn prachtige jachthavens te vinden en er is een bruisend nachtleven met clubs en discotheken.

Oristano
Het belangrijkste plein van de stad Oristano is Piazza Roma. Hier staat de toren van St. Christoffel uit de 13e eeuw. ‘s Avonds is dit plein een druk bezochte plaats voor zowel toeristen als lokale bevolking. Er zijn een aantal kerken te bezichtigen, waaronder de San Francesco en de prachtige Duomo. Regelmatig worden er,  zoals in heel veel plaatsen van Sardinië, verschillende volksfeesten gegeven, compleet met de ouderwetse klederdracht. In Oristano worden ook zeer geroemde ‘Sa Sartiglia’ ruiterfeesten gehouden.

Cagliari 
De hoofdstad van Sardinië is tevens ook de universiteitsstad van het eiland. Cagliari heeft een belangrijke haven, een Sardijns archeologisch museum, een prachtig stadhuis en een prachtig kasteel op de top van een heuvel. Verder is er een Romeins amfitheater en vlakbij ligt het nuraghi dorp van Barumini ‘Nuraghe Su Nuraxi’. Hier vind je een dorp uit de bronstijd met veel typisch gebouwde torentjes zoals die alleen in Sardinië voorkomen

Sluit Menu