Gran Canaria

ALGEMENE INFORMATIE GRAN CANARIA

Gran Canaria is enorm veelzijdig en heeft vele gezichten. Als je de drukke badplaatsen achter je laat dan krijg je ineens een geheel ander Gran Canaria te zien. Een bergachtig landschap met grote variatie in subtropische flora en fauna is wat het eiland te bieden heeft. Indrukwekkende bergpartijen en diepe valleien vormen een fraai samenspel waarbij het een genot is om er met de motor doorheen te rijden. Gran Canaria barst van de sfeervolle dorpjes waar je op rustige dagen zomaar de enige toerist kunt zijn die daar rondrijdt. De authentieke Canarische sfeer proef je zodra je dit soort geweldige plekjes gaat verkennen. Wie stil op een terrasje gaat zitten kan genietend van een café solo helemaal één worden met de omgeving. Een fijnere manier om Gran Canaria te ontdekken is er bijna niet.

Geniet op de motor van het ruige bergachtige landschap met grote variatie in subtropische flora en fauna.

Vanuit Agaete kun je via weg GC-231 door de Valei van Agaete rijden. Deze weg gaat vanaf Agaete via San Pedro naar Los Berrazales. Het dal ligt prachtig tussen de bergen in, waarbij sommige stukjes er bijna schilderachtig uitzien.  Als je in noordwestelijke richting weer terugrijdt naar de kust dan zie je Agaete met haar witte huisjes op afstand al liggen. Een schitterende motorroute.

Het natuurgebied Dunas de Maspalomas bestaat uit een fraaie verzameling aan zandduinen gelegen aan de zee in het zuiden van Gran Canaria. Ten zuiden van deze duinen liggen zee & strand. Ten westen van de duinen gaat het gebied over in het strand van Meloneras aan de luxe toeristenwijk Costa Meloneras. In het oosten gaat het gebied vrijwel naadloos over in het strand Playa del Inglés en ten noorden van Dunas de Maspalomas vind je een grote golfbaan en diverse bungalowparken. De totale oppervlakte van het beschermde gebied bedraagt bijna vijf vierkante kilometer. Zeer de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

Roque Nublo is één van de belangrijkste bezienswaardigheden op Gran Canaria. Na een motorrit over kronkelwegen door de bergen kom je bij de parkeerplaats uit van Roque Nublo. Deze tachtig meter hoge rots is het symbool van Gran Canaria, dus ook een veelbezochte attractie. Vanaf de parkeerplaats kun je via een bergpad in ongeveer een half uur naar de top van de berg lopen. Onderweg heb je vanuit diverse plekken een fantastisch uitzicht. Bij helder weer kun je vaak de Pico del Teide op Tenerife zien liggen. Naarmate je verder vordert op het wandelpad wordt de klim langzaam zwaarder. Ook hoor je de wind steeds duidelijker spelen met de bomen en bossen op de berg.

Sluit Menu