Port de Soller

Port de Soller

Tussen een vruchtbare vallei met sinaasappelboomgaarden en de zee ligt het sfeervolle Sóller. Het dorpje is razend populair bij dagjesmensen en is vooral bekend van het authentieke houten treintje.
In Sóller kun je genieten van de zon op een van de prachtige terrassen. Met de leuke cafeetjes, restaurants, diverse tapas bars, en gebakwinkels zijn er weinig redenen om verder te gaan. De oude stad is typisch Mediterraans, met smalle steegjes. Het centrale plein heeft tal van cafés en het gebied komt tot leven op zaterdag wanneer de lokale markt plaatsvindt. Sóller werd rijk door de grote hoeveelheid aan sinaasappels en de resultaten zijn terug te zien in de extravagante modernistische architectuur van het dorp. De indrukwekkende kerk van Bartomeu domineert het stadsplein en werd gebouwd in de 13e eeuw.
Sóller heeft ook een paar prachtige stranden om het lekker een dagje rustig aan te doen. De stranden zijn vrij klein ...en smal en zullen in de zomermaanden vrij druk zijn. Ook zijn er ligstoelen en kano’s te huur. Fornalutx is verkozen tot het mooiste dorpje van Spanje en ligt op een paar kilometer van de Sóller vallei. Dit dorp is ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De ligging van Fornalutx diep in het Tramuntana gebergte zorgde ervoor dat de stad werd geïsoleerd van de rest van Mallorca en miste daardoor een groot deel van de Romeinse bezetting.
Lees meer

Onze pakketreizen