Hier bent u: Home>La Gomera
La Gomera

Wat een schitterende natuur en heerlijke motorweggetjes.

Elles en Robert
notifications

Algemene informatie La Gomera

La Gomera is het op een na kleinste eiland van de (bewoonde) Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika. De milde temperatuur maakt La Gomera geschikt om het hele jaar door motor te rijden. In het zuiden vindt u diverse stranden te midden van een ruig landschap. U vindt hier ook het beroemde Valle Gran Rey.

Het eiland is cirkelvormig, ongeveer 24 kilometer in doorsnee en met als hoogste punt de 1.487 meter hoge Garajonay. In het midden van het eiland bevindt zich een dichtbeboste hoogvlakte met een vrijwel ondoordringbaar oerwoud, dit is bijna permanent gesluierd in wolken en rondwervelende mist, die een weelderige en diverse begroeiing mogelijk maken, waaronder het grootste nog samenhangende laurierbomenbos op aarde. Over de hellingen lopen kris-kras allerlei paden die verschillende uitdagingen bieden aan wandelaars, en de volhouder belonen met verbluffend mooie uitzichten.

Door het... ontbreken van industrie, snelwegen en massatoerisme is La Gomera een oase van rust. Dit wordt nog eens benadrukt doordat er op het eiland geen enkel stoplicht te vinden is, dus ideaal voor de motor.Lees meer

Het klimaat

Het eiland La Gomera kent twee klimaten; het noorden waar het eigenlijk het hele jaar door wat koeler is en het zuiden waar het warmer is en hierdoor een dubbel aantal zonuren heeft per jaar.

De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 19 en 26 graden.

Bezienswaardigheden

notifications

In nog geen uur vaar je van Tenerife naar La Gomera. Heel erg leuk voor de afwisseling.

Patrick en Nel