Hier bent u: Home>Gran Canaria
Gran Canaria

Prachtig motorrijden hier

Thea en Joost
notifications

Algemene informatie Gran Canaria

Het vulkanische eiland Gran Canaria is met ongeveer drie miljoen toeristen per jaar één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Europa. Gran Canaria behoort tot de Canarische Eilanden. Deze archipel ligt in de Atlantische Oceaan op ruim tweehonderd kilometer van het vasteland van Afrika. Staatkundig behoort Gran Canaria tot Spanje, waarbij de kanttekening gemaakt hoort te worden dat de Canarische Eilanden inclusief Gran Canaria wel een aparte status hebben binnen het Koninkrijk Spanje. De autonome regio heeft bijvoorbeeld eigen belastingregels die afwijken van die van Spanje, waardoor sommige producten op Gran Canaria goedkoper zijn dan op het vasteland van Spanje. Gran Canaria is een eiland met twee gezichten, waarvan het overgrote deel van alle bezoekers slechts één kant ziet: het toerisme. Het andere gezicht dat bestaat uit een fraai vulkanisch landschap met idyllische dorpjes blijft helaas voor velen v...erborgen. Eenmaal aangekomen op de vakantiebestemming komen de meeste toeristen niet verder dan enkele kilometers van hun tijdelijke verblijf. Met de motor gaat dat uiteraard niet gebeuren.

Als je op de motor de drukke badplaatsen achter je laat dan krijg je ineens een geheel ander Gran Canaria te zien. Een bergachtig landschap met grote variatie in subtropische flora en fauna is wat het eiland te bieden heeft. Indrukwekkende bergpartijen en diepe valleien vormen een fraai samenspel waarbij het een genot is om er met de motor doorheen te rijden. Gran Canaria barst van de sfeervolle dorpjes waar je op rustige dagen zomaar de enige toerist kunt zijn die daar rondloopt. De authentieke Canarische sfeer proef je zodra je dit soort geweldige plekjes gaat verkennen. Wie stil op een terrasje gaat zitten kan genietend van een café solo helemaal één worden met de omgeving. Een fijnere manier om Gran Canaria te ontdekken is er bijna niet.
Lees meer

Onze pakketreizen

Klimaat

Het klimaat op Gran Canaria is droog en zonnig. Vrijwel het hele jaar ligt de temperatuur overdag tussen de 20 en 27 graden. Ideaal weer om motor te rijden.

Bezienswaardigheden

notifications

Het klimaat is hier zo stabiel dat je het hele jaar door fantastische motoromstandigheden hebt. Zo komen we de winter wel door.

Barry en Dimitri