Cerdanya

ALGEMENE INFORMATIE CERDANYA

Cerdanya is een streek in de oostelijke Pyreneeën, verdeeld tussen Frankrijk en Spanje. Historisch gezien was het één van de Catalaanse graafschappen.

Het door ons aangeboden hotel ligt op een ideaal en centraal uitgangspunt voor verschillende routes door diverse landschappen:

De hoge Pyreneeën met haar spectaculaire bergpassen, de wilde “Voor Pyrenëeen”, de Katharenroute (kastelen en groene landschappen), route naar de Costa Brava door een vulkanisch landschap,  Andorra en de drielandenroute door Spanje, Frankrijk en Catalonië 

 

Tussen Andorra en de imposante Serra de Cadi ligt de brede vallei van de Segre. U verblijft in de buurt van het pittoreske dorpje Prullans, dat ongeveer op 1340 km vanaf Utrecht ligt.

Vanuit uw hotel is het prachtig om naar Andorra te rijden op nog geen 40 km afstand. Andorra is een dwergstaat in de oostelijke Pyreneeën en begrensd door Frankrijk en Spanje. Het geïsoleerde land is vooral afhankelijk van toerisme en zijn status als ‘belastingparadijs’. Andorra is geen lid van de Europese Unie. De officiële taal is Catalaans.

La Vall de Boi. Aan de rand van het Parque National Aigüestortes y Estany de San Maurici (Catalaanse Pyreneeën/Lleida) ligt deze kleine schilderachtige vallei. Het is de toegangspoort tot het beroemde meer Estany Negre en de prachtige watervallen van de Aigüestortes. De vallei staat bekend om zijn bergdorpen met leistenen daken, dorpspleintjes met terrasjes en romaanse kerken uit de 11e en 12 eeuw. De romaanse kerken zijn afkomstig uit een tijd dat de valleien dichter bevolkt en welvarender waren. Zij staan langs oude handels- en pelgrimsroutes. Hierdoor zijn ze vrijwel nooit verbouwd en gelden als de fraaiste in hun soort in heel Catalonië. Kenmerk van deze kerken zijn de prachtige hoge klokkentorens van soms wel 6 verdiepingen hoog met houtsnijwerk en bijzondere fresco’s.

Sluit Menu